NESERIÓZNÍ BLOG

Lesní model

Dopoledne mě budí svit slunka přímo do obličeje, co je? Že by mě jaro vyhánělo z pelechu?

Kouknu z okna no a fakt že jo!

Venku kraťasy, kolo, respirátory a tak, jenže já se před pár hodinama vrátil z Jeseníků a tam mi přes noc počasí diktovalo -8°C do péřovky, takže mě to nedá a jdu omrknout nížiny a zjistit co kde kvete. Alergikům už se totiž začínaj červenat rypáčky a pylová sezóna připravená udeřit. Najdu si pár jarních kvítek pro makro, ale v hlavně mě furt straší zima.

A tak druhýho dne ráno v 3:25 zvoní budík, spráskanej čokl se plazí z pelechu…no ještě bych klidně pár hodin spal, co si bude nalhávat. Ale to můžu, až se vrátím a tak se jak tichošlápek vychrastím z baráku, neslyšně nastartuju dýzlovej motor a jak prd zmizím ve větru.

Jak už bejvá zvykem, tak v tenhle čas je na silnicích a horách poslední dobou mrtvo…kde jsou ty časy, kdy se ve 3 ráno borci váleli v příkopech a nevesele pod oknama zvraceli ještě nenatrávený piva, kořalky a mizernou večeři…holt doba je zlá!

Ale zpátky k tématu a na parkoviště do startovacího místa…slunko se teprv probíralo a mělo ještě dobrejch 30 minut než vykoukne a tak se šlo fotit za šera k vodě. Cesta zmrzlou Bílou Opavou ideální na rozbití držky, půlka led, druhá půlka ledosníh, bjůtyfl!

Kdežto zničeho nic tenhle fajnovej flek, místo jak stvořený pro trendsettera a horskou módní ikonu…no a tak se stalo, že jsem tu zvířátkům vystřihl skvělou pózu jak z levnýho erotickýho časáku!

Nezkušenej bažant by si mohl říct, že ležet na sněhu nebude moc OK a mohly by mě nastydnou vaječníky, ale to ještě nevíš, jak skutečný problémy můžou vypadat…takže se ti klidně může stát, že s touhle fajnově naraženou rouškou uvidíš úplný hovno a bez jakýhokoli varování se v 7 ráno budeš vykulenej koupat v zamrzlým potoce!

No co, stane se?

Další den už to bylo lepší a takhle “blízko” k vodě se nešlo. Dostal jsem tip, kde by mohli být rampouchy a jelikož pár dní po sobě bylo přes den docela teplo a v noci zase mrzlo vypadalo to nadějně!